اصولاً در مورد اسدالله علم باید بگویم که او نمونه یک نامرد واقعی بود و به هیچ نشانه مردی و مردانگی پایبند نبود و حتی موقعی که زنش به او گفته بود چرا این همه دوست دختر میگیرد و به او خیانت میکند علم در پاسخ به او گفته بود تو هم آزاد هستی که دوست پسر بگیری و خوش باشی!
وفاداری و سرسپردگی شاه به ایادی به حدی بود که کسی باور نمیکرد او از شاه درخواستی بکند و پذیرفته نشود؛ بهطوری که مردم به او پادشاه «بدون تاج و تخت» نسبت داده بودند....
«خانم جهان آرا [لیلی ارجمند] روز سه شنبه مورخه 4/9/47 تلفناً اظهار داشته که مراتب از طریق شهبانو فرح به شرف عرض ملوکانه رسیده است که در این مورد امر و مقرر فرمودهاند که بهتر است خانم جهان آرا در این مورد فعالیتی نداشته باشد»
روال کار معمولاً به این صورت بود که یک جریان خاص با استفاده از ابزارهایی از قبیل؛ مطبوعات و... زمینهی برکشیده شدن یک نفر به مقامات عالیه را فراهم کرده و پس از تحقق این هدف، شخص برکشیده شده نیز از آن افراد حمایتهای گستردهی مالی و سیاسی میکرد.
روند تجلیل از حضرت امام(ره) و برگزاری مجالس متعدد برای شهادت فرزندشان، ساواک را در یک حالت انفعال قرار داده بود. خصوصاً اینکه بار دیگر نام امام خمینی(ره) بصورت علنی در منابر و مجالس پس از سیزده سال جاری شده بود.
در سند دیگر امروز میبینم که «صادق بهداد مدیر روزنامه جهان» و چند تن دیگر از مدیران جراید در سال 1341 کنسرسیومی برای انجام کارهای غیر قانونی تشکیل دادهاند.
اروپا به دلیل قرار گرفتن در کانون جنگ، بیشترین خسارت و آسیب را دیده بود و طبیعی بود که در دوره پساجنگ بشتر منابع مالی کشورهای اروپایی صرف بازسازی شود. نتیجه این خلا قدرت این بود که ایالات متحده آمریکا به عنوان تنها برنده ی واقعی جنگ و بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی وارد عرصه ی بینالمللی شود و نقش رهبری و محافظت از نظام سرمایه داری رابر عهده گرفت.
در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بنا به روایتی بیش از 1000 کتاب تحلیلی در رابطه با انقلاب ایران ، در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده ، اما متاسفانه در بین این انبوه از آثار تحلیلی-تاریخی ، کتابهای اسنادی کمتر به چشم میخورد و شاید تعدادشان از 20 عنوان عدول نکند .
مشهد، در روزهایی که انقلاب اسلامی به اوج خود رسیده بود آبستن حوادثی شد که هر یک ضمن ثبت در دفتر تاریخ انقلاب اسلامی ایران در روند پیروزی انقلاب نیز تأثیرگذار بود. واقعه ۲۳ آذر ۵۷ بیمارستان امام رضا(ع) یکی از این وقایع بود.
بی منطق ترین حاتم بخشی های ایران در زمان پهلوی دوم در رابطه با اسرائیل رخ داد. از اسرائیل سلاح ها و خدمات فنی خریداری می شد که امکان تهیه آن از کشورهای دیگر هم وجود داشت و خرید آن تنها در حکم پرداخت یارانه به اسرائیل بود. حاصل این روابط تنها تحریک اعراب علیه ایران بود. فروش نفت با تخفیف به اسرئیل هم بخش دیگری از این روند بود.